Kjempeenkel glutenfri quiche av laks og fetaost - med bunn som lager seg selv!

Med dyprøde stykker av villaks fra Alaska, fersk fetaost og høstens sopp, er denne pairetten virkelig noe for seg selv! Like god som en varmende middag en kald novemberkveld, eller avkjølt som et picnicmåltid på høysommeren. Denne quichen er rett og slett verdens beste!

Den kalles "Impossible Quiche" på engelsk og har fått dette navnet fordi det er så og si umulig å feile!

Den tradisjonelle quichen har en paibunn som kan være en utfordring å lage. Med impossible quiche lager bunnen seg selv! Man blander bare alle ingrediensene sammen i en bolle, heller dem over i forma, og vips så dannes bunnen automatisk under steking! Det er virkelig "impossible" at noe kan være så enkelt!

Du trenger:

  • 125 gram laks (villaks anbefales) i små terninger
  • 180 gram raspet ost (jeg bruker en moden og smaksrik engelsk cheddar)
  • 50 gram glutenfritt hvitt mel
  • 1 teskje bakepulver
  • 2 små sjalottløk, hakket
  • 2 dl sopp, i terninger
  • 1,5 dl hakket purre
  • En håndfull fetaost, smuldret
  • Grovkvernet sort pepper og salt (jeg foretrekker Maldon salt) 
  • 4 egg fra frittgående høns
  • 375 ml melk. Du kan også bruke melkeerstatninger. Personlig bruker jeg geitemelk

Slik gjør du det:

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Bruk bakepapir til å dekke en springform eller paiform med høye kanter
  • Bland purre, sopp, løk, fetaost, laks, ost, mel, bakepulver, pepper og salt (alt det tørre) i en romslig bolle
  • Visp eggene lett sammen med melken
  • Tøm det våte over det tørre, og rør forsiktig (men pass på at det er jevnt blandet)
  • Stek på midterste rille i ovnen i 35-40 minutter eller til quichen har fått en gyllen skorpe

Server rykende varm med salat og nypoteter!


 
 
Ingvild Kristine - The Gluten Free Lifesaver