Glutenfri søtpotet- og butternutsuppe med koriander og spisskummenkrutonger

Hva varmer vel både kropp og sjel mer enn en god kopp suppe når høststormene herjer!

Kryp opp i godstolen med en stor kopp av denne herlige gresskarsuppen, finn frem en god bok og kjenn varmen spre seg ned i tøflene.

Du trenger:

  • 60 ml olivenolje
  • 1 stor løk, finhakket
  • 1 ss finraspet fersk ingefær
  • 1 kg gresskar, skrelt og skjært i terninger (jeg bruker butternut squash)
  • 500 gram søtpotet, skrelt og skjært i terninger
  • 1 ss malt spisskummin
  • 1 liter grønnsakskraft (eller grønnsaksbuljong. Jeg bruker økologisk uten gjærekstrakt
  • 125 ml vann
  • 2 stykker glutenfritt brød. Jeg bruker glutenfri pitabrød delt i to på tvers.
  • ca 1 dl hakket frisk koriander
  • Gresk yoghurt av kumelk, geitemelk eller andre melkealternativer til topping

Slik går du frem:

glutenfri søtpotet og butternutsuppe med koriander
  • Varm halvparten av oljen i en stior kasserolle på middels varme, og tilsett løken. Rør av og til mens du steker løken i 5 minutter eller til den er myk (den skal ikke være sprøstekt)
  • Tilsett halvparten av ingefæren og la steke mens du rører i 2 minutter
  • Legg til slutt gresskar, søtpotet og halvparten av spisskumminen i kasserollen mens du rører i ca 2 minutter eller til grønnsakene har tatt til seg smaken av krydderet.
  • Skru opp varmen og tilsett vann og buljong. Når det har kokt opp skrur du ned varmen til middels, og lar det småkoke i ca 15 minutter eller til grønnsakene er veldig møre
  • Sett kaserollen til sides for å kjøle seg litt ned, og tøm deretter innholdet over i en blender (eller bruk stavmikser)
  • Smak til suppen med salt og pepper
  • Varm imens stekeovnen til 200 grader
  • Bland resten av oljen og spisskumminen, og pensle blandingen på brødet som legges på en stekeplate
  • Legg brødet i ovnen i ca 5 minutter eller til det er sprøtt, og bryt deretter opp i biter (små eller store etter hva du liker)
  • øs suppen over i kopper, topp med gresk yoghurt, krutonger og fersk koriander!

Tips: 

Hvis du har gjester kan du servere supeen med tilbehøret ved siden av i små skåler, så kan gjestene selv toppe med yoghurt, koriander og krutonger som de ønsker. Kanskje kan de til og med fylle på litt ekstra etter hvert som suppen krymper i koppen!


 
 
Ingvild Kristine - The Gluten Free Lifesaver