Mmmm.. Hjemmelaget honningis med bare 4 ingredienser!

Akk, nok en grå dag.. Det har regnet en uke i strekk her jeg sitter ved pulten min i Australia. Lyset er dunkelt. Det er liksom ikke dag, og ikke helt natt. 

Jeg liker egentlig godt å lytte til regnet som trommer ned på taket. Det finnes omtrent ingenting som er like stemningsfullt som lyden av regndråper. Men det er heller ingenting som kan gjøre meg mer melankolsk når jeg er langt hjemmefra. Jeg vil helst bli i den følelsen, absorbere den, og tillate meg selv å leve i den en liten stund. Late som jeg er i Norge, i hjembyen min Trondheim. I teorien trenger jeg en kopp te. Varm honningte på en regnværsdag gir en slags lun trøst. Men det er ikke kaldt i lufta. Det er varmt og klamt her jeg sitter på andre siden av jorden, så te gjør ikke nytten akkurat i dag.

Heldigvis finnes det kald honning-iskrem!

Jeg fant denne vakre oppskriften på "101 Cookbooks", og jeg klarte ikke å dy meg da jeg så den nydelige iskremen som hvilte i majestetisk ensomhet på bildet. Jeg ventet i dagevis, med vann i munnen, prøvde å avstå fra å lage den.. Men en regnfull dag (eller syv) gir meg den perfekte unnskyldning. Så here goes:


Du trenger: 

  • 2 lubne, myke vaniljestenger
  • 2 kopper kremfløte 
  • 1 kopp helmelk 
  • 1/2 kopp smaksrik honning (pluss litt ekstra for å helle over til slutt!) 

(Tilsett 1 ts johannesbrødkjernemel hvis du ikke har en iskremmaskin) 


Slik går du frem:

Kutt vaniljestenger og skrap ut frøene. Legg dem deretter i en gryte sammen med fløte, melk og honning. Varm forsiktig under stadig omrøring. Gi blandingen et raskt oppkok (det skal ikke bli sittende og koke!), før du dekker kjelen og lar den være ifred i omtrent en time. 

Når blandingen er avkjølt så setter du den i kjøleskapet der den må stå til den er helt kald. Ikke juks, da en helt kald blanding er vesentlig for resultatet!

hjemmelaget honning+iskrem med bare 4 ingredienser glutenfri

Når blandingen er helt kald så må du sile den for å få ut vaniljestengene, før du heller den i iskremmaskinen. Hvis du ikke har en iskremmaskin så kan du bruke en godt avkjølt brødform som du setter i fryseren. Ta forma ut av fryseren etter en time og rør rundt skikkelig -  og igjen etter ca 4 timer.

Personlig liker jeg å helle litt ekstra honning over isen før jeg serverer den.. Yum!

Denne oppskriften er så latterlig god at den gjør de fleste andre iskremer til skamme. Den nydelige honningsmaken mikset med ren vanilje er til å dø for.. Jeg beklager å si det, men det er godt mulig jeg med dette har ødelagt en&Jerrys for deg!

Ord er virkelig bortkastet .. Her er det bare å nyte!

 
 
Ingvild Kristine - The Gluten Free Lifesaver