Tykk og klissete salt karamellsaus - Glutenfri så klart!

Det er lite som topper en herlig tykk karamellsaus med verdens beste kombo av søtt og salt. Den skal stivne litt på iskremen og smelte i munnen.. Nam!!

Denne oppskriften er til å dø av, den er altså bare så innmari deilig - og utrolig enkel!

Finn frem vaniljeisen og gled deg!

Du trenger:

  • 240 ml sukker
  • 60 ml vann
  • 180 ml fløte
  • 3 1/2 spiseskje ekte smør
  • 1 teskje grovt salt
salted.caramel.sauce2.smaller.w.logo.jpg

Slik går du frem:

Tøm sukker og vann over i en kasserolle med tykk bunn, og la sukkeret få smelte i vannet over svak varme. Ikke rør i blandingen!

Skru opp varmen og kok opp, fremdeles uten å røre. Hvis du faller for fristelsen til å røre i sausen, så vil det danne seg sukkerkrystaller. La sausen stå og småkoke i ca 5 minutter, eller til den har fått en gyllen brunfarge.

Ta kasserollen av platen og visp varsomt inn fløten, deretter rører du in smøret og saltet.

Tøm sausen over i en beholder med lokk, og la den kjøle seg ned.

Vips har du laget verden beste salte karamellsaus!


 
Ingvild Kristine - The Gluten Free Lifesaver