Det er lite som topper en herlig tykk karamellsaus med verdens beste kombo av søtt og salt. Den skal stivne litt på iskremen og smelte i munnen.. Nam!!
Denne oppskriften er til å dø av, den er altså bare så innmari deilig - og utrolig enkel!
Finn frem vaniljeisen og gled deg!
Du trenger:
- 240 ml sukker
- 60 ml vann
- 180 ml fløte
- 3 1/2 spiseskje ekte smør
- 1 teskje grovt salt

Slik går du frem:
Tøm sukker og vann over i en kasserolle med tykk bunn, og la sukkeret få smelte i vannet over svak varme. Ikke rør i blandingen!
Skru opp varmen og kok opp, fremdeles uten å røre. Hvis du faller for fristelsen til å røre i sausen, så vil det danne seg sukkerkrystaller. La sausen stå og småkoke i ca 5 minutter, eller til den har fått en gyllen brunfarge.
Ta kasserollen av platen og visp varsomt inn fløten, deretter rører du in smøret og saltet.
Tøm sausen over i en beholder med lokk, og la den kjøle seg ned.
Vips har du laget verden beste salte karamellsaus!