Verdens beste iste - med en utrolig smart ingrediens!

oppskrift på iste uten bitterhet

Jeg elsker iste! Altså, den ekte, hjemmelagede typen. Sweet tea som får tankene til å fly vestover mot sørstatene i USA, mot surrende humler og evig sommer.

Du har kanskje prød deg på å lage iste hjemme, men uffet deg over den bitre smaken som ødelegger hele opplevelsen? Det er sant at hvis du serverer vanlig te med isbiter, så hjelper det ikke hvor mye sukker du har i, den er og blir bitter.

Det er her min hemmelige ingrediens kommer inn i bildet!

Det finnes et triks for å fjerne all bitterhet i isteen, og dette skal jeg dele med deg.


oppskrift på iste uten bitterhet

Til en stor mugge med herlig Sweet Tea trenger du:

  • 4 teposer av din favoritt-te (jeg brukte Wedgwood Picnic Tea)
  • 750 ml kokende vann
  • 1 liter kaldt vann
  • 1,2 dl sukker
  • 1/4 teskje glutenfritt bakepulver (!)
  • 1/2 sitron i skiver

Og her komme trikset: Strø bakepulveret i mugga, legg i teposene, og tøm det varme vannet over (vær forsiktig med glassmugger!)

Dekk til mugga og la teen trekke i 15 minutter før du fjerner teposene og fyller i sukkeret. 

Rør helt til sukkeret er oppløst før du heller i det kalde vannet.

Sett mugga i kjøleskapet, og legg sitroskiver og isbiter i mugga rett før servering.

Dette er en garantert suksess!

 

 
 
Ingvild Kristine - The Gluten Free Lifesaver