Saftig glutenfri Mor Monsen med tørkede blåbær!

Saftig Glutenfri Mor Monsen oppskrift!

Hva er vel julen uten Mor Monsen!

Denne tradisjonsrike julekaken får sin gyldne farge fra eggene, som er en stor del av oppskriften. Ikke bare gir eggene en rik og kremete smak, men de er også fulle av viktige næringsstoffer som kroppen har godt av om vinteren!

En skikkelig god Mor Monsen er luftig men saftig, med en lett sitronsmak og hakkede mandler på toppen!

Her har du en kjempeenkel og utrolig god, saftig oppskrift på glutenfri Mor Monsen med tørkede blåbær isteden for korinter!


 Du trenger:

  • 300 gram romtemperert smør, eller melkefritt smøralternativ (ikke smøremykt)
  • 300 gram sukker
  • 250 gram glutenfritt kakemel (lag ditt eget mel med denne enkle guiden!)
  • 9 egg fra frittgående høns
  • Zest fra skallet av en (vasket) sitron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts xantan gum
  • 100 gram mandler, hakket
  • 100 gram tørkede blåbær (eller korinter)
  • 50 gram perlesukker

Fremgangsmåte:

  1. Smør og dekk en bakeplate med bakepapir, og forvarm ovnen til 175 grader
  2. Visp smør og sukker til det er hvitt
  3. Skill eggeplommer fra hviter
  4. Rasp skallet av sitronen
  5. Tilsett eggeplommer, sitronskall, mel og bakepulver i smørblandingen, og miks på middels hastighet
  6. Vips eggehvitene stive i en separat bolle
  7. Bland så forsiktig eggehvitene inn i kakeblandingen, uten å røre luften ut av eggehvitene
  8. Hakk mandlene
  9. Spre kakeblandingen utover bakeplaten, og strø mandler, tørkede blåbær og perlesukker jevnt over kaken
  10. Stek nederst i ovnen i 25 minutter
  11. Kjøl ned kaken i formen, og bruk en skarp kniv til å dele i ruter
  12. Oppbevar i en tett kakeboks ved romtemperatur

 
ingvild.kristine.blog.bio.png