Frosty The Snowman Smoothie -God på smak og god for kroppen!


Frosty The Snowman vintersmoothie

En utrolig smooth snømann!

Denne herlige, lille frosne godbiten garanterer et smil om munnen blandt store og små!

Den er frisk, kremete og supergod, og funker like godt til frokost som til fest! Men, ikke bare er denne snømannsmoothien kjempegod på smak, den bugner også formelig over av helsebringene ingredienser!

De fleste som ikke tåler gluten kan likevel spise glutenfri havre, og kun 1 av 5 cøliakere reagerer på avenin (glutenet som finnes i havre - les mer om avenin på denne linken). For de som
tåler havren finnes det knapt et flottere kornslag! Havre er fantastisk rik på vitaminer og mineraler, og fyller samtidig tarmen med løselig fiber som regulerer magen og hjelper på magesymptomer. Havre er også en såkalt prebiotika, som hjelper til å skape et miljø i tarmen som er optimalt for de gode bakteriene vi trenger!

Blant de helsefremmende kvalitetene havren bringer, kan det nevnes at den hjelper til med å senke kolesterolnivåeet i blodet, stabilisere blodsukkeret, redusere risikoen for hjerte- karsykdommer, styrke immunforsvarets evne til å bekjempe infeksjoner, forebygge brystkreft, og beskytte mot astma i barn (1). Havre er faktisk så flott at det burde spises en hel del oftere!


Et flott sted å begynne, er å lage denne deilige smoothien!

Frosty The Snowman vintersmoothie

Du trenger:

  • 1,5 dl yoghurt med probiotika (du må gjerne bruke melkefri yoghurt, men sil den gjennom et kaffefilter for å tykne konsistensen) Med melkefri yoghurt blir denne oppskriften paleo, vegansk og lav-FODMAP
  • 2 ss honning (eller lønnesirup for vegansk og lav-FODMAP, eller 3 medjool-dadler for paleo) 
  • 2 ss mandelmelk
  • 1 dl glutenfri havregryn
  • 2 frosne bananer i skiver
  • 1 ts økologisk flytende vanilje
  • kanel for å strø på toppen
  • Valgfri ekstra: Marshmallow fluff og mini-marshmallows til pynt

Sleng alt i blenderen og kjør på høy hastighet til smoothien er fri for klumper. Du kan toppe med en spiseskje marshmallow fluff og noen mini-marshmallows hvis du ønsker en søtere vri, for så å strø litt kanel på toppen! Pynt med et dekorativt sugerør, eller gjør som meg og tegn et snømann-ansikt på glasset!

Dette må virkelig være den ultimate vinter-smoothien!

 


 
Ingvild Kristine Ofstad - The Gluten Free Lifesaver