Glitrende Tranebær til å dekorere julebaksten!

Sukrede tranebær er et festlig og vakkert tilskudd til julebaksten! De glitrer som snøkrystaller når lyset reflekteres i sukkeret, og gir virkelig en følelse av høytid med sine røde fargevariasjoner!

Det er velig enkelt å lage sukrede tranebær, og de smaker nydelig søtt og syrlig som kakepynt, eller bare som en deilig snack.

Alt du trenger er like deler ferske tranebær, sukker og vann, pluss ekstra sukker for å dyppe dem i. Hvis du ikke har tranebær så kan du også bruke andre bær, for eksempel tyttebær!

  • Kok opp vannet og tilsett sukkeret. Rør godt til sukkeret har løst seg helt opp, og sett sukkerlaken til side i noen minutter slik at den kjøler seg litt ned. Hvis du tilsetter tranebærene i for varmt vann, så vil de sprekke.
  • Tilsett deretter tranebærene i sukkerlaken, dekk til bollen og la den stå i kjøleskapet over natten. Mens bærene ligger i sukkerlaken vil de ta til seg sukkeret og få en deilig, søt smak.
  • Neste dag tømmer du av sukkerlaken (ikke kast den; du kan bruke den i annen matlaging!), legg bærene på et kjøkkenhåndkle for at de skal få renne litt av seg, og dypp dem deretter i løst sukker. Sørg for at sukkeret dekker hele bæret, før du legger det på en rist for å tørke.

Når tranebærene har tørket vil du kunne bruke dem tvert, til å pynte kaker og kjeks. Slik som for eksempel denne deilige og saftige sjokoladefruktkaken som kommer på bloggen om ikke så altfor lenge.. Nam!


 
Ingvild Kristine - The Gluten Free Lifesaver