Drøm deg bort til varmere strøk, med en deilig glutenfri thaipizza med kylling!

Deilig glutenfri thaipizza med banan

Pizza er ikke bare kjøttdeig og ost. Ikke trenger den komme fra frossendisken heller! Pizza (spesielt glutenfri pizza) smaker nemlig aller, aller best når den lages fra "scratch", og med litt oppfinnsomhet kan man lokke frem smakskombinasjoner som får grandisen til å minne om ketsjup på papp.

-Så er jo grandisen omtrent ketsjup på pappa da, men det hører hjemme i et annet innlegg ;)

Tropisk lørdagspizza

En av mine pizzafavoritter stammer fra tiden jeg bodde i New Zealand. Onkelen til kjæresten min på den tiden eide en pizzarestaurantkjede, og menyen var langt fra ordinær. Isteden for margherita og pepperoni, sprudlet menyen over av tropiske innslag og usannsynlige alternativer. Favoritten var thaipizza med kylling; en skikkelig smaksopplevelse, med alt fra banan til cashewnøtter på toppen! -Og det er nettopp denne pizzaen jeg har gjort mitt beste for å gjenskape.

Venner og familie klør seg litt i hodet når de ser banan på pizzaen, men så fort de setter tenna i vidunderet så får pipa jammen en annen lyd!

Alle elsker thaipizza!

Glutenfri thaipizza med kylling er enkelt å lage. Det krever ingen ekstraordinære kokkeferdigheter, og vidunderet er like kjapt og greit å lage som mors hjemmelagede lørdagspizza. Litt sunnere er det også!

Du kan godt bruke ferdigbunn hvis du vil det. Min desiderte favoritt (og bunnen du ser på bildene) er Toscano's "Authentic Italian Gluten Free Pizza Base". Den er helt fantastisk! I all min tid har jeg ikke smakt bedre. Men.. jeg har ikke klart å finne den i Norge, så jeg anbefaler ALLE å mase skikkelig på Toscano via Facebook- eller Instagramsidene deres, slik at de kanskje gir etter og får de inn i norske butikker. DET hadde vært vært noe!

Deilig glutenfri thaipizza med banan

Hvis du vil lage glutenfri pizzabunn selv, så er denne oppskriften enkel og super: 

(klikk på linken for å komme til oppskriften)

"Super og enkel oppskrift på perfekt glutenfri pizzabunn!"

TIPS: Du kan lage flere pizzabunner som du halvsteker og fryser, så har du fiks ferdige bunner for hånden når du får lyst på pizza!


For å lage glutenfri chicken thaipizza trenger du (mengder tilpasses bunnen):

oppskrift på deilig glutenfri thaipizza med kylling og banan
  • grønn thai curry paste (1-2 ts etter hvor sterk smak du vil ha)
  • kokoskrem (ca 1 ss per rund pizza)
  • creme fraiche (ca 1 ss per rund pizza)
  • knust hvitløk (eller litt hvitløkspulver) -ca 1 fedd per rund pizza
  • raspet fersk ingefær -ca en 1 skive på størrelse med en tyvekroning, per rund pizza
  • noen små dråper sesamolje
  • grønn og rød paprika i små biter
  • en håndfull cashewnøtter
  • en håndfull bønnespirer
  • 1 banan
  • raspet ost (gjerne mozarella) Du må gjeren bruke soyamozarella. Jeg fant akkurat en på ICA av merket Tofutti (som jeg vel og merke ikke har prøvd selv)
  • 1 kyllingbryst
  • fersk koriander

Du kan tilsette ekstra chilli hvis du liker sterk mat!

Fremgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 225 grader
  • Bland sammen green curry paste, kokoskrem, creme fraiche, hvitløk, ingefær og sesamolje i en bolle. Sett bollen i kjøleskapet.
  • Stek kyllingbrystet helt (altså, ikke i biter), i en varm stekepanne. Når kyllingen er ferdigstekt, river du den i småbiter med to gafler. Sett kyllingbitene til side.
  • Hakk paprika og skjær bananen i skiver.
  • Smør curryblandingen på pizzabunnen. Hvis du har en liten pizzabunn så må du kanskje holde litt tilbake. Bruker du for mye så blir pizzaen bløt eller "soggy". Her er det bedre å være litt sparsom.
  • Oppå fyllet strør du så kyllingbiter, paprika, bønnespirer og cashewnøtter. Deretter legger du bananbiter utover pizzaen, og topper med ost.
  • Stek pizzaen til osten har fått en gyllen farge, og skorpen er sprø.
  • Pynt med fersk koriander rett før servering. Ikke legg på koriander for tidlig, for da visner den av varmen.

Server gjerne thaipizza med en lett mangosalat og en tropisk "mocktail", eller kanskje rett og slett et glass med friskt kokosnøttvann!

Velbekomme!


siste publiserte


ingvild kristine ofstad the gluten free lifesaver