Feir Valentines med verdens beste Paleobrownies! Helt uten gluten, melk og sukker!

Deilige Paleo Brownies -glutenfri, melkefri, sukkerfri

Så er tiden atter her for å dra frem duken og pusse støvet av lysestakene, finne frem den hjemmelaga mixtapen, og minne deg selv på hvor forelsket du en gang var i den rotekoppen som snorker på venstresiden av senga hver eneste j*** natt.. Neida! 

Tiden er inne for søt musikk, undertøy som er laget av alt annet enn bomull, og ikke minst sjokolade!

Deilige Paleo Brownies uten gluten, melk eller sukker!

Denne Valentine's byr jeg på en brownie som gjør alle andre til skamme. Den smelter på tunga, får hjertet til å banke, og du kommer aldri verden til å gjette at den er paleo, glutenfri, melkefri og helt uten smør og sukker!

Det er helt sant, æresord. Denne oppskriften smaker søt synd, men legger seg altså ikke på hofta! Ikke minst er den kjempeenkel og kjapp å lage.

Jeg har laget to varianter; en som er helt og holdent paleo, og en som er bare litt mer syndig for de som liker det. 


Deilige Paleo Brownies som er glutenfri, melkefri og sukkerfri!

Til paleoversjonen trenger du:

  • 240 ml mandelmel (kvernede mandler uten skall)
  • 150 gram 100% sjokolade (uten melk og sukker)
  • 7 ferske økologiske Medjool dadler (den myke typen)
  • 3 store økologiske egg fra frittgående høns
  • 120 ml smeltet økologisk kokosnøttolje
  • 4 ss naturlig kakaopulver, gjerne raw
  • 1/2 ts økologisk vaniljeessens eller naturlig vaniljestang
  • 1/4 ts salt uten jod (jeg bruker maldon)
  • 1/4 ts glutenfritt bakepulver (eller ren bicarb/natorn)
  • En håndfull nøtter som topping (jeg bruker valnøtter) -valgfritt

For den "paleoinspirerte" versjonen trenger du:

  • 240 gram mandelme
  • 150 gram sjokolkade eller choc chips
  • 5 Medjool dadler 
  • 2 ss flytende naturlig søtning (ikke bearbeidet søtning, slik som sukrin, agavesirup eller steviapulver)
  • 3 store økologiske egg fra frittgående høns
  • 120 ml nøytral olje
  • 4 ss kakaopulver
  • 1/2 ts naturlig vaniljeessens
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts glutenfritt bakepulver
  • En håndfull nøtter som topping

Valgfritt: Jeg brukte frysetørkede bringebær som pynt, og strødde over ekstra sjokolade.


Metode:

  • Forvarm ovnen til 180 grader
  • Miks alt det tørre (unntatt nøttene) i en blender eller food processor helt til det er godt blandet og ligner grov sand
  • Flytt det tørre over i en bolle og miks de våre ingrediensene i blenderen sammen med dadlene. Dadlene skal være så og si oppløst.
  • Bland det tørre og det våte godt, og hell det over i en smurt form. Strø evt hakkede nøtter og ekstra sjokolade over.
  • Stek i ca 20 minutter 
  • La kaken kjøle seg godt ned før du tar den ut av formen. Jeg laget hjerter med pepperkakeformer, og pyntet med tørkede bringebær.

Denne kaken er enda bedre dag to og tre. Den blir bare mykere og mer "fudgy" jo lenger den står!

Nyt med god samvittighet!



Ingvild Kristine Ofstad - The Gluten Free Lifesaver