Deilige glutenfri sjokoladeegg med ostekakefyll til påske!

Ostekakefylte sjokoladeegg til påske -Glutenfri

Mmm... kan det egentlig bli bedre? Ostekakefyll i sjokoladeegg, med syrlig mangopuré i midten. Disse vakre påskeeggene er virkelig mer enn bare pene å se på. De smaker helt himmelsk!

Du må ikke la deg skremme av presentasjonen. Eggene er utrolig enkle å lage, og du kan lett få til dette hjemme på kjøkkenet med få ingredienser og liten tid. Til og med barn kan hjelpe til, og resultatet ser rett og slett profft ut!

Mange har lagt sin elsk på de fylte sjokoladeeggene fra Freia og Nidar, og synes ikke helt det blir påske uten. Men vet du egentlig hva de er laget av? For det første er de ikke glutenfri, og for det andre er de fulle av palmeolje og tilsetningsstoffer. Du leste kanskje gårsdagens post som handlet om ingrediensene i de fylte påskeeggene, og hvor vidt du burde velge Freia eller Nidar sin påskesjokolade? Da vet du at det nok er bedre for både helsa og planeten om du lager dine egne. Dessuten kan jeg garantere at de hjemmelagde smaker hundre ganger bedre!


Dette trenger du for å lage 6 påskeegg:

 • 6 hule sjokoladeegg (sjekk at de er glutenfri)
 • En skarp kniv
 • Minst ett eggeglass
 • 120 gram kremost (Philadelphia type ost)
 • 3 ss melis
 • 1/4 ts sitronjuice
 • 1/4 ts vaniljeekstrakt
 • 1 dl kremfløte
 • 50 gram smeltet glutenfri hvit sjokolade
 • 1 fersk, søt mango
 • 3 ss sukker

Slik går du frem:

Ostekakefylte sjokoladeegg til påske -glutenfri!
 1. Visp fløten til en stiv krem, og sett kremen i kjøleskapet.
 2. Fyll en bolle med kremosten, vaniljen, sitronjuicen og melisen, og visp med mixmaster til blandingen har fått en luftig konsistens.
 3. Smelt den hvite sjokoladen, og rør den inn i kremostblandingen.
 4. Ta kremen ut av kjøleskapet, og vend den forsiktig inn i kremostblandingen. Plasser fyllet i kjøleskapet.
 5. Skrell og del opp mangoen, før du kjører den på høy hastighet i en blender og tilsetter sukkeret. Det skal ikke være biter i puréen når du er ferdig.
 6. Hell mangopuréen over i en kasserole, og kok opp. La småkoke i ca 5 minutter, før du heller innholdet over i en kopp og kjøler det helt ned i kjøleskapet.
 7. Bruk en skarp kniv til å forsiktig skjære toppen av sjokoladeeggene. Du kan beholde toppene hvis du vil. Barn synes det er kjempegøy å "åpne" egene selv!
 8. Plasser de åpne sjokoladeeggen i eggeglass.
 9. Hent fyllet ut av kjøleskapet, og før det over i en sprutepose.
 10. Fyll hvert egg til toppen med ostekakefyll, og sett eggene i kjøleskapet i ca 30 minutter.
 11. Når fyllet har stivnet i sjokoladeeggene så tar du de ut av kjøleskapet og graver et dypt hull i midten hvor du skal lage "plommen".
 12. Fyll hullet med kald mangopuré, og vips så er egget ferdig! Du kan godt la det ferdige egget hvile seg litt i kjøleskapet etterpå (hvis du har tålmodighet til det).
 13. Påskeeggene serveres kalde, og spises med skje. Akkurat som et vanlig egg!

Dette er virkelig verdens beste påskegodt!


Ingvild Kristine Ofstad - The Gluten Free Lifesaver