Frisk og rask glutenfri pastasalat med yoghurt og tunfisk!

Frisk og rask glutenfri pastasalat med yoghurt og tunfisk

Enklere kan ikke middagen bli!

Her jeg sitter og ser ut av vinduet i London, så er det helt tydelig at vinteren er over. Overalt finnes klynger av påskeliljer, kirsebærtrærne er i full blomst, og solen skinner. Jeg har pakket unna alt av skjerf og luer, og har endelig dratt frem småskoene. Her kommer våren!

Tid for vårmat; påskeliljer i hagen. Glutenfri pastasalat med tunfisk og yoghurt

Med våren kommer også lengten etter lettere mat. Vi er ferdige med gryteretter og tunge søndagsmiddager. Nå vil vi ha friske smaker og delikate salater isteden.

En favoritt som jeg alltid kommer tilbake til er tunfisksalat med yoghurt. Jeg brukte å lage denne under studietiden, når både raskt, sunt og billig var alfa og omega. Nå vender jeg stadig tilbake til en gammel favoritt, og finner alltid en ny vri.

Du trenger ikke planlegge denne tunfisksalaten. Bruk det du har! Denne smaksrike salaten passer like godt til et middagsselskap som til en picnik. Hovedpoenget er at den kan lages på en-to-tre, og at den er mettende og god!

Salaten er et fullverdig måltid i seg selv, og inneholder både proteiner, karbohydrater og en hel rekke fantastiske fargerike grønnsaker! Her er det ingen grunn til å holde igjen..


Frisk og rask glutenfri pastasalat med yoghurt og tunfisk

Alt du trenger er:

  • 1 boks med tunfisk i vann
  • 1 (stor) boks med yoghurt naturell
  • 1 pakke glutenfri dressingmiks (pulver)
  • Isbergsalat, hakket
  • Agurk, i små biter
  • Rødløk i små biter
  • Vårløk, hakket
  • Rød eller gul paprika i biter
  • 2 kokte egg i båter
  • Urter etter smak (slik som mint, basilikum, gressløk eller persille)
  • Ca 4 dl kokt og nedkjølt glutenfri pasta
  • Reddiker i tynne skiver, hvis du liker det

Husk; du kan egentlig bare bruke det du har av grønnsaker! Denne salaten skal man kunne lage med det som finnes i kjøleskapet.

Slik gjør du det:

  • Bland dressingmiksen godt med yoghurten
  • Kok pastaen og kjøl den deretter ned med litt kalt vann fra springen
  • Kok eggene
  • Hakk alle grønnsakene, og sleng dem i en stor bolle
  • Tøm vannet av tunfisken og bland den med grønnsakene
  • Tilsett pastaen og yoghurtmiksen, og bland godt.
  • Del til slutt eggene i båter, og legg dem på toppen av salaten. Du kan også pynte med litt ekstra reddiker og vårløk for syns skyld.

Salaten bør serveres med en gang. 

Kom gjerne med tips til andre ingredienser som du kunne tenke deg å prøve i salaten!

Kos deg i vårsola!! :)


Ingvild Kristine Ofstad The Gluten Free Lifesaver