Kanskje verdens mest næringsrike smoothie!

Smoothie som skjerper hjernen

Smoothien som skjerper hjernen

(oppskriften inneholder melkefri og lav-FODMAP alternativer)

Jeg har hatt det fryktelig travelt i det siste. The Gluten Free Lifesaver (eller GFL) vokser raskt, og jeg har vært nødt til å kjøre på med noen ganske sprø arbeidstimer. 

Det er kjempespennende at mye skjer, og jeg koser meg veldig -faktisk tror jeg ikke det er mulig å ha det bedre! Men samtidig vet jeg at kroppen får gjennomgå. Når dag blir til natt, og fredagsjobbinga sklir over i både lørdags- og søndagsarbeid, da kan det fort bli for mye for kroppen. Da er det kjempeviktig å ta seg sammen litt, og huske på både å ta pauser, og å spise riktig!

Jeg har alltid tid til en smoothie! :)

Jeg har alltid tid til en smoothie! :)

Når timene og dagene raser forbi, så kan det være lett å glemme måltidene. Akkurat der kan jeg være et rimelig dårlig eksempel.. Men jeg vet veldig godt at uten mat og drikke, duger helten ikke. 

Løsningen blir å ty til mat som gir mest mulig næring for minst mulig innsats, og da er en skikkelig god smoothie alfa og omega for meg!

Så, for å holde energien oppe, og for å sørge for at hjernen er maks skjerpet, fyller jeg på med min spesielle "Brain Power Smoothie". Det er ikke en hvilken som helst smoothie, men en sunnere versjon av en god, gammel amerikansk klassiker, nemlig "Orange Julius"(1).

Denne smoothieversjonen av Orange Julius er full av noen av de mest næringsrike ingrediensene som finnes! Dette kan virkelig sies å være en smoothie som skjerper hjernen!


Det utrolige egget!

Det mest spesielle ved nettopp denne versjonen av en "Orange Julius" er nemlig at den inneholder eggeplomme. Jeg regner med at det kan høres litt "ekkelt" ut for noen å ha i seg rå eggeplomme, men i tillegg til å være en av de mest næringsrike matvarene som finnes, gjør det også at smoothien smaker ekstra kremete og godt!

Klikk på bildet for å komme til innlegget

Klikk på bildet for å komme til innlegget

Eggeplommer er absolutt fullstappede av det beste for kroppen din! Glem gammel overtro om kolesterol og fett; eggeplommen er faktisk å regne som en regelrett "superfood"!

Du leste kanskje nylig innlegget om alle næringsstoffene i egget, som het "Verdens beste vitaminpille er gratis"? (klikk på linken for å komme til innlegget) I så fall vet du hvor utrolig mye godt og viktig som finnes inni den lille hvite kula!

Det kan også lønne seg å ta en titt på hvor utrolig store forskjeller det på næringen i egg fra innehøns vs utehøns!

Både hår, hud, negler, lever, hjerne og øyne har godt av alle de fantastiske næringsstoffene i eggeplommen, og proteinet i hviten hjelper både muskler, metthetsfølelse og blodsukker. What's not to love!

Hvis du ikke liker tanken på biff tartar eller eggedosis, så er denne Brain Power Smoothien verdens beste måte å få i seg nok vitaminer på -bedre enn all verdens vitamintabletter!


Brain Power Smoothie - smoothie som skjerper hjernen!

For å lage en "Brain Power Smoothie" eller Orange Julius, trenger du:

  • Juicen fra 3 mellomstore appelsiner, aller helst frossen i isbitformer 
  • 2 eggeplommer fra virkelig frittgående høns (husk å sjekke at det er ok for deg å spise rå egg) -Du kan også bruke eggehvitene hvis du vil ha ekstra protein i forbindelse med trening.
  • 2 dl melk (eller melkeerstatning)
  • 60 ml fløte (du kan også bruke kokosmelk eller andre melkefri alternativer isteden)
  • 3 ss honning, brun rissirup (lav GI), dadelsirup (paleo) eller lønnesirup (lav-FODMAP)-Hvis appelsinene er veldig søte kan du halvere dette.
  • 1/2 ts ekste vaniljeekstrakt eller vanillabean paste (uten tilsetningsstoffer)
  • 1 ss  gelatinepulver (oppløst i vann -les på pakken) eller 1/2 ss xantan, flax (fiberhusk) eller annet geleringsmiddel

Om du ikke har frosset appelsinjuice, kan du bruke fersk appelsinjuice og isbiter isteden.


Fremgangsmåte:

  • Blend melk, fløte, gelatin og vanilje først, og kjør på høy hastighet til blandingen er kremete. Tilsett så resten, og kjør på høy hastighet til smoothien er fluffy.

Servér denne deilige næringsbomben med en gang, gjerne i et syltetøyglass med litt is og et sugerør!

Brain Power Smoothien egner seg også spesielt godt som treningsshake, istedenfor shaker laget av proteinpulver. 

Kos deg med denne smakfulle og næringsrike vitaminbomben!

Hvis du lager denne oppskriften vil jeg gjerne høre fra deg! Da kan nemlig DITT bilde bli publisert på bloggen! :)

 
 

SISTE PUBLISERTE


 
Ingvild Kristine - The Gluten Free Lifesaver