Prøv min favorittrett, Pad Thai - Fargerik og full av smak!

Fargerik og fantastisk vietnamesisk Pad Thai på bare 10 minutter!

Jeg er vilt forelsket.. 

Pad Thai er min nye store kjærlighet! Neida, jeg er ikke utro. Hvertfall ikke mot kjæresten min, men kanskje litt mot taco og pizza..

Herlige Pad Thai, er en frisk og fargerik thailandsk nudelrett, som har blitt min desiderte #1 til helgekosen. Den er er full av smak og deilige ingredienser, og med min superenkle oppskrift kan du ha maten klar på 10 minutter!

De gangene jeg har huset (og TV'en) for meg selv, spurter jeg regelrett til butikken for å kjøpe ingredienser, slik at jeg kan synke ned i sofaen med en stor bolle herlig asiatisk vidundermat (og en film som typen garantert ikke ville valgt). Himmel!

For meg er Pad Thai alt godt på ett fat. Den inneholder alle mine favoritter; reker, peanøtter, risnudler, mango.. og pad thai saus. OMG den sausen!

Mange tør ikke prøve seg på Pad Thai, fordi det kan virke litt komplisert. Riktig nok er det noen versjoner av retten som krever litt mer konsentrasjon og fingerferdighet. Min versjon derimot, kan du enkelt og greit slenge sammen på 10 minutter, og den smaker ikke mindre fantastisk av den grunn. Nope. Denne enkle versjonen av Pad thai er helt himmelsk!

Her har du min "slapp-av-og-nyt" Pad Thai-oppskrift som er fiks ferdig på 10 minutter:


Fargerik og fantastisk vietnamesisk Pad Thai på bare 10 minutter!

Dette trenger du:

  • En 300 grams pakke med flate risnudler
  • 3 ts tamarindsaus/konsentrat
  • 3 ts asiatisk fiskesaus (fish sauce)
  • 3 ts palmesukker, kokosnøttsukker, honning, eller vanlig sukker (ettersom hva du foretrekker)
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 vårløk
  • 1 egg, lett vispet
  • 100 gram ferske bønnespirer
  • 60 ml grønne erter
  • 60 ml rå peanøtter (ristes lett i varm panne)
  • 125 ml ferske asiatiske reker (kongereke eller scampi) uten skall
  • 1 lime i båter
  • En halv mango (helst med grønt fruktkjøtt) skjært i julienne (tynne striper) Bruk vanlig mango som ikke er helt moden hvis du ikke kan finne grønn.

Fremgangsmåte:

  1. Først  tilbereder du risnudlene slik det står på pakken, og sett dem deretter til side. Deretter skjærer du mangoen i tynne striper, og rister og hakker peanøttene.
  2. Bland  tamarindsausen med 1 ss olje, sukker, og fiskesaus i en liten bolle. Rør godt.
  3. Skjær vårløkene i 2 cm lange striper, og skrell så hvitløken før du skjærer den i bittesmå biter.
  4. Varm opp en wokpanne, og hell i 2 ss olje. Stek vårløken og hvitløken i oljen raskt, i under ett minutt. Beveg hele tiden woken.
  5. Tøm de vispede eggene over løken, og rør til egget er stekt og jevnt fordelt.
  6. Tilsett reker, erter og bønnespirer, og hold hele tiden woken i bevegelse over varmen. 
  7. Til slutt tilsetter du nudlene og sausen. Rør godt.
  8. Ta woken av plata så snart rekene er gjennomstekt, og server med mango i tynne skiver, lime og hakkede peanøtter. 

Liker du asiatisk mat? Hva er din favoritt?


SISTE PUBLISERTE:


 
Ingvild Kristine Ofstad