Lag din egen Pimm's - Englands favorittsommerdrikk!

Oppskrift på Pimms

It's Pimm's o'clock!

Så fort løvet spretter og sola så smått viser seg bak skyene, ja da går Pimm's-feberen som et virus gjennom England!

Pimm's er uten tvil sommerdrikk #1 blandt engelskmenn (og -kvinner), og de fargerike glassene med sprudlende fruktbiter finnes absolutt overalt. Hvis du har tenkt deg en tur til London i sommer, så må du huske på å bestille deg en Pimm's!

Her er det altså ikke utepils, men "utepimms" som gjelder!

Foto: royalwarrant.org

Foto: royalwarrant.org


En engelsk klassiker

Historien om Pimm's begynte for lenge siden. Nærmere bestemt 1823. Mannen bak den velkjente flaska het James Pimm (surprise surprise), og drikken var faktisk opprinnelig skapt som en "digestive aid", eller på norsk; en drikk som skulle hjelpe fordøyelsen.

Siden den gang har Pimm's vokst frem som en erkeengelsk kuriositet, og er den dag i dag fast inventar på både små og store tilstelninger. Pimm's er et must på alle puber, barer, festivaler og pikniker igjennom sommerhalvåret, og ikke minst hører den friske drikken hjemme på (snobbete) arrangementer slik som Wimbeldon Tennis Tournament, the Chelsea Flower Show, og Henley Royal Regatta. Du kan rett og slett ikke kalle deg snobb, eller "posh", her i England, uten å ha et glass Pimm's i hånden mens du menger deg med sosieteten!


foto: https://www.amara.com

foto: https://www.amara.com

Start et Pimm's summerparty!

Men det er ikke bare fiffen som hiver i seg bøttevis av denne fruktige drikken i sommermånedene. Neida, Pimm's er for alle!

Ikke minst meg. Min Pimm's-feber venter ikke engang på sola. Jeg begynner å drømme om Pimm's parties og fruktige pikniker omtrent så snart gavene er åpnet på julaften!

Hvis du skulle finne på å komme på besøk hjemme hos meg mellom april og september, ja da kan du garantere at du blir sittende med et glass Pimm's i hånden!

Pimms sommefest i hagen

Anbefaler forøvrig å starte ditt eget "Pimm's summer party", med grilling, aktiviteter i hagen, og selvsagt bøttevis med Pimm's. Heng opp "bunting" (vimpler på godt norsk), legg ut piknikktepper, og gjør som meg; fyll et giga syltetøyglass med kran full av Pimm's! Garantert suksess!

For meg er det ingenting som sier sommer, som det første glasset med Pimm's!

Og ikke minst er dette enkelt å lage. Ja, du trenger å kjøpe en flaske med Pimm's No.1 (som du finner på Vinmonopolet eller i taxfree'en), men resten er superenkelt.


Lag din egen Pimm's

Foto hentet fra www.anyoneforpimms.co.uk

Foto hentet fra www.anyoneforpimms.co.uk


Du trenger:

Årets første utepimms!

Årets første utepimms!

 • En flaske Pimm's No.1
 • Sitronbrus (Sprite, lemonade etc)
 • Agurk
 • Appelsin
 • Jordbær
 • Fersk mynte
 • Isbiter
 • Valgfritt: Sitron og lime
 • Longdrinkglass, og evt en mugge

Fremgangsmåte:

Skjær først all frukten i småbiter. Finn frem longdrinkglass, og fyll de med is, frukt og mynteblader. Bland én del Pimm's med 3 deler sitronbrus, og hell det over frukten og isbitene i glasset. Husk å sette i et sugerør, og gjerne en rørepinne med spisse ender, slik at man kan spise opp frukten!

Hvis du skal lage en hel mugge, som er vanlig med Pimm's, så bare ganger du mengdene med antall gjester.


Alkoholfri? Slå til med en Virgin Pimm's Cup!

Du trenger:

 • 4 cl ingefærøl
 • 4 cl kald, mørk te
 • 1/2 ts balsamicoeddik
 • 1/2 ts mørkt brunsukker
 • Fyll opp med sitronbrus, isbiter og frukt

Om du tenker å lage Pimm's-piknik, så kan du blande drinkene rett i syltetøyglass, for så å skru på lokket og transportere dem i en kjølebag med is. Deretter fisker du bare opp is fra kjølebaggen, fyller de i glassene og koser deg med ferdiglaget sommerdrikk i gresset!

Da er det bare å sette igang sommerfesten! 


Skal du lage ditt eget Pimm's Party i sommer? Ta bilder og tagg med #GFLpimmsparty! Da kommer bildet ditt på bloggen!


SISTE PUBLISERTE


 
Ingvild Kristine Ofstad - The Gluten Free Lifesaver