Fantastisk god glutenfri vegetar-pizza som får deg til å glemme kjøtt! (med melkefri versjon)

Deilig glutenfri vegetar pizza

(Innlegget inneholder sponset innhold) 

- Denne oppskriften er laktovegetariansk (inneholder melk), eggefri, nøttefri, hvetefri og glutenfri. Bunnen jeg har brukt er laktosefri og fri for konserveringsmidler. Oppskriften inneholder melkefrie alternativer.


herlig vegetar-pizza!

"Jeg har spist en del pizza i mitt liv, men dette er desidert en av de beste jeg har smakt!"

Den setningen kom, tro det eller ei, ut av munnen på min kjøttetende mann da han satte tenna i denne glutenfrie vegetar-pizzaen. Ikke verst, eller hva!

Og denne pizzaen ER virkelig god. Ikke bare er den sunnere enn en ordinær pizza, men den er stappfull av smak og fylde fra første til siste munnfull. Du kommer IKKE til å savne kjøtt når du først har smakt denne vegetar-pizzaen!

PRØV OGSÅ: Eksotisk glutenfri Thai-pizza med kylling!

Deilig glutenfri vegetar-pizza

Fantastisk god glutenfri pizzabunn!

Altså, egentlig er den teknisk sett ikke en "pizzabunn", men en fullverdig pizza. Derimot har jeg funnet ut at den fungerer utrolig godt som ferdigbunn, så hvorfor ikke!

Faktisk er dette den eneste glutenfrie ferdig-pizzabunnen jeg har funnet som er minst like god som en fersk pizza. For å være ærlig er den bedre enn mye av det man kan få til på hjemmebane med glutenfri deig. Ikke at jeg liker å innrømme det, for jeg er en stor fan av å først og fremst lage ting selv. Men jeg må si at det er vanskelig å få til en så crispy pizzabunn glutenfritt. Ihvertfall for hvermannsen.

Pizzabunnen jeg bruker i denne oppskriften er Schär Pizza Margherita fra frossendisken, men du kan selvsagt også lage din egen glutenfrie pizzabunn

Schär Pizza Margherita er praktisk av flere årsaker.  For det første kan du oppbevare den i fryseren, slik at det er kjempegreit å lage pizza på impuls. Dernest kommer den med tomatsaus og laktosefri mozzarella ferdig påsmurt, så du har det grunnleggende før du i det hele tatt har åpnet pakken. Bunnen er også fri for konserveringsmidler og egg. Ikke verst!

Så, derfor har jeg brukt den som utgangspunkt for denne oppskriften på glutenfri vegetar-pizza, og med stort hell må man kunne si :)

Fantastisk glutenfri vegetar-pizza

Oppskrift på deilig glutenfri vegetar-pizza

Denne oppskriften er glutenfri, nøttefri og eggefri, men kan endres til også å bli enten laktosefri eller helt melkefri.

Du trenger: 

  • Frossen Pizza Margherita fra Schär (bruk hjemmelaget pizzabunn for melkefri versjon)
  • Marinerte grønne oliven uten sten
  • Marinerte, røde kalamata oliven
  • Marinerte artisjokkhjerter
  • Myke, soltørkede tomater (marinerte funker bra)
  • Rød, søt paprika
  • Smaksrik sopp
  • Myk avokado
  • Rødløk
  • Parmesanost i flak (Sløyfes eller erstattes for melkefri versjon)
  • Fetaost av geitemelk eller sauemelk i kuber (Tolereres bra av laktoseintolerante. Sløyfes eller erstattes for melkefri versjon)
  • Fersk persille
  • Ruccula
Schaer pizza margherita

Fremgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 250 c
  • Skjær rødløk og paprika i tynne strimler
  • Del artisjokkhjertene i fire
  • Kutt soppen i små biter
  • Skjær avokadoen i tynne båter
  • Kutt de grønne olivenene i små biter
  • Fordel alt fyllet (utenom ruccolaen og persillen) utover pizzabunnen, og stek i ca 10 minutter eller til osten har smeltet.

Dersom du lager pizzaen fra bunnen av så sprer du tomatpuré på bunnen før du har på fyllet.

Server med frisk persille og ruccola på toppen -og ikke regn med rester! :)


Dette innlegget er sponset av Schär, men gjenspeiler likevel mine egne meninger. Jeg skriver kun sponsede innlegg for produkter jeg selv ønsker å anbefale.


Likte du denne oppskriften?

Da vil du nok også like oppskriften på eksotisk glutenfri thai-pizza med banan og kylling!

>> Klikk her..


SISTE PUBLISERTE