Herlige krispy arme riddere (french toast) med banan, glutenfri, sukkerfri, melkefri og lav-FODMAP

Søte, sunne arme riddere, glutenfri, sukkerfri, melkefri, lav-FODMAP

Sunn helgefrokost som smaker luksus!

Helgefrokosten fortjener litt ekstra kjærlighet, så hvorfor ikke slå til med arme riddere! Denne versjonen er krispy og søt, men uten bruk av vanlig sukker. Faktisk trenger du ikke vente til helga med å servere en frokost litt utenom det vanlige. Disse arme ridderne er like sunne som de er gode!

Glutenfrie sukkerfrie arme riddere er et fantastisk, sunt alternativ til pannekaker!

Når man spiser glutenfritt så er det en kjent sak at man betaler mer for brød, og det er desto kjipere å kaste restene. Arnme riddere er en super måte å bruke opp brødskalkene på, og du kan til og med samle restene av hvert brød i en pose i fryseren, som du legger på benken fredag kveld slik at de er tint til lørdag morgen.

Selvsagt kan du også bruke ferskt brød, og jeg har slått til med grovt Flerkorn fra Schär for å gjøre frokosten enda litt sunnere.

LES OGSÅ: Deilig brødpudding med blåbær, vanilje og kokos!

Søte, sunne arme riddere som er glutenfri, melkefri, sukkerfri og lav-FODMAP

Dette trenger du:

  • 4 skiver glutenfritt brød 
  • 2 egg (jeg bruker alltid økologiske egg)
  • 1 dl kokosnøttbasert melk (altså, ikke kokosmelk på boks) eller annen melkefri "melk"
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme
  • Litt salt
  • 1/2 ts ekte vaniljeekstrakt
  • Ca 2 dl glutenfrie cornflakes (uten sukker)
  • 1 moden, økologisk banan
  • Naturlig lønnesirup
  • Melkfritt smør til steking
Schär flerkorn

Fremgangsmåte:

  1. Visp eggene lett sammen med "melken"Tilsett krydder, salt og vanilje, og rør godt.
  2. Knus cornflakes lett i en pose
  3. Varm opp en stekepanne, og smelt smøret
  4. Legg brødskivene i eggeblandigen, og dytt lett på dem slik at de suger til seg så mye væske som mulig. Vend dem gjerne.
  5. Tøm cornflakes på et fat, og vend de våte brødskivene i cornflakesen
  6. Når smøret bobler i panna kan du steke de arme ridderne. De er ferdigstekte når de er gylne og sprø.
  7. Skjær bananen i skiver, og sleng dem oppi stekepanna. De er ferdigstekte når de er gylne og møre.
  8. Topp de ferdigstekte arme ridderne med stekt banan og litt lønnesirup, og server med en gang.

Nyt en deilig helgefrokost med god samvittighet!


Dette innlegget er sponset av Schär


SISTE PUBLISERTE