Mango-bruschetta med mozzarella - Rask og deilig glutenfri lunsj!

Glutenfri mango og mozarella bruschetta - rask glutenfri lunsj

Italiensk klassiker med en frisk vri!

Vi har vel alle og enhver vokst opp med "brødskive" til både frokost, lunsj og kveldsmat. Og brødskive er godt det, både med brunost og leverpostei. Men noen ganger kan det vel bli litt kjedelig?

Hils på din nye favorittlunsj: glutenfri bruschetta!

Italienerne har virkelig skjønt hvordan man kan live opp et stykke brød! - Glem smør og ost, og hent isteden frem olivenolje, fersk hvitløk og fargerike smaksbomber som topping. Her spares det ikke på kruttet, og selv om en bruschetta kan inneholde alt fra tomat til avokado, så har alle variantene til felles at brødet skal være av ypperste kvalitet, og alle ingrediensene skal være helt ferske og deilig fristende. 

En klassisk bruschetta toppes gjerne med tomat, men her kan man la fantasten løpe løpsk. Min favoritt toppes med mango, og resultatet er både himmelsk og enkelt!

LES OGSÅ: Ferske franske baguetter med herlig sprø skorpe!

..alt starter med godt glutenfritt brød!

De hyggelige folka hos Schär har lansert to nye ferske brød her i Norge. Det ene heter "Vital" og det andre heter "Flerkorn", og felles for dem begge er at de er ferske. Ikke fryst, ikke vakumpakket, men myke, ferske og klare til å spises - rett fra butikkhyllen!

Jeg har snakket om det før, men en av de tingene jeg savnet da jeg kom tilbake til Norge var ferske brød i butikken. Vi har mange gode frossenvarianter her i Norge, men de fleste smaker ikke kjempegodt uten en tur innom brødristeren. Derfor synes jeg det er supert at Schär har introdusert Flerkorn og Vital, slik at vi kan lage matpakker uten smuldrende, tørt frossenbrød igjen. Hurra! ;)

Glutenfritt brød uten konserveringsmidler

Det aller beste, etter min mening, er at de nye ferske brødene til Schär er produsert uten konserveringsmiddel. Det er virkelig noe jeg kan backe med hele mitt hjerte! Bravo Schär!

I England bugner det av ferske (og deilige) glutenfrie brødsorter, men felles for de aller fleste er at de er fullstappet av ekle konserveringsmidler for å øke lagringskapasiteten. Det finnes helt klart like mange konserveringsmidler i vanlige butikkjøpte brød (altså, de med gluten), dog er det en enda større prestasjon av Schär at de har klart å produsere et konserveringsmiddelfritt brød som smaker like godt som ethvert annet ferskt brød, og som holder seg nettopp ferskt, lenge!

Brødet er forøvrig helt fritt for både hvete og laktose, og har høyt fiberinnhold. Overall er jeg storfornøyd! :)

Oppskrift på mango-bruschetta med mozzarella

Både Vital og Flerkorn er surdeigsbrød, hvilket passer utmerket for en tradisjonell bruschettaoppskrift. Du kan selvsagt også bruke andre typer brød -her er det meste lov! For eksempel egner denne oppskriften seg godt til å få brukt opp den siste dyrebare glutenfrie brødskiva som ligger lengst bak i posen (og som ingen har kjempelyst på..). 

LES OGSÅ: Frisk & rask glutenfri pastasalat med tunfisk og kylling

Glutenfri bruschetta oppskrift med mango og mozarella

Til 4 stk mango-bruschetta trenger du:

 • 1 halv, fersk og godt moden mango
 • 1/4 liten rødløk
 • 1/4 agurk
 • 1 håndfull fersk basilikum
 • 1 håndfull fersk mint
 • noen skiver prosciutto (eller pastrami)
 • ca 5 små buffalo mozzarella-baller
 • 1 fedd hvitløk
 • god olivenolje
 • Flaksalt (f.eks. Maldon) og grovkvernet pepper etter smak
 • 4 skiver ferskt glutenfritt brød (her finner du Schär's Vital og Flerkorn)
Glutenfri bruschetta med mango

Fremgangsmåte:

 1. Skrell og skjær mangoen i små terninger. Til høyre kan du se en video som viser et smart triks for å skrelle mango!
 2. Vask agurken, og skjær også den i små terninger.
 3. Rødløken skal også kuttes i små terninger, og det samme skal mozzarellaen.
 4. Mint og basilikum kan du enten rive eller hakke i mellomstore biter.
 5. Riv prosciuttoen forsiktig opp i småbiter. Fjern gjerne det strimlete fettet.
 6. Hell alt du har skjært opp i en bolle, og rør forsiktig sammen med en skje.
 7. Varm opp en grillpanne (med riller) eller en vanlig stekepanne på komfyren. Hell litt olivenolje i pannen, og samtidig litt på hver side av brødskivene.
 8. Stek brødskivene i pannen til de har fått en sprø overflate, gjerne med striper av grillen.
 9. Når brødet er ferdig kutter du hvitløksfeddet i to, og gnir det over brødskivene for å sette smak.
 10. Legg brødet på et serveringsfat, og topp hver skive med rikelig av mangoblandingen. Over strør du litt ekstra olivenolje, en liten klype flaksalt, og litt kvernet pepper. Pynt gjerne med noen basilikum- eller mintblader til slutt!

Ha en hyggelig lunsj! :)


Dette innlegget er sponset av Schär, men gjenspeiler likevel mine egne meninger. Jeg skriver kun sponsede innlegg for produkter jeg selv ønsker å anbefale.

SISTE PUBLISERTE