Kjapp og deilig glutenfri plommekake med karamell -laget av hamburgerbrød!

Rask og enkel glutenfri plommekake med karamell

Kake som imponerer, selv når du ikke har tid!

Av og til er det alt for mye som skjer til at det går an å bruke timesvis på kjøkkenet. Men det stopper ikke søtsuget, gjør det vel ;)

Denne oppskriften er seriøst verdens enkleste hva kaker angår, og den smaker kjempegodt! Ikke trenger du dra frem kjøkkenmaskinen, og det spiller ingen rolle om du har gått tom for egg, melk og mel. For den aller viktigste ingrediensen kommer nemlig fiks ferdig i en pakke fra butikken!

Denne deilige plommekaken er nemlig laget på et glutenfritt hamburgerbrød!

LES OGSÅ: Supersunn og deilig sjokolademousse med 3 ingredienser!

Rask og enkel glutenfri plommekake med karamell

Schär har nettopp introdusert ferdige glutenfrie hamburgerbrød til Norge. Jeg fant mine på Bunnpris, men jeg vet de også har de på Rema (og sikkert også andre plasser). Det beste med disse hamburgerbrødene er at de holder seg i en pakke i skapet, men likevel er laget helt uten konserveringsmidler! De er hvetefrie, glutenfrie og laktosefrie, og kan brukes til langt mer enn bare hamburger. 

Nå er jo grillsesongen på fremrykk i det ganske land, og etterhvert har vi alle ett og annet uspist glutenfritt hamburgerbrød liggende igjen bakerst i skapet. Glutenfri mat er som kjent altfor dyr til å kaste, så denne plommekaken er midt i blinken for å få brukt opp restene!

..eller så kan du jo selvsagt kjøpe en pakke bare i anledning denne deilige, friske plommekaken da :)

Rask og enkel glutenfri plommekake med karamell

Til 8 porsjoner trenger du:

 • 4 glutenfrie hamburgerbrød (jeg brukte hamburgerbrød fra Schär)
 • 100 gram smør (eller melkefritt alternativ)
 • 3 dl mykt brunsukker
 • 4 store, modne plommer
 • Pisket kremfløte (eller pisket kokosnøttkrem for melkefritt alternativ)
 • Sitronmelisse
 • Skivede mandler
Rask og enkel glutenfri plommekake laget av hamburgerbrød

Fremgangsmåte:

schaer glutenfritt hamburgerbrød
 1. Forvarm ovnen til 175 grader
 2. Vask plommene og tørk lett av dem med. Fjern stenen og skjær i båter. Legg til sides.
 3. Smelt smør og sukker i en ildfast panne eller lav gryte. Rør godt til karamellsausen er fløyelsmyk og tykk. Pass på at den ikke brenner seg -bruk heller litt lavere varme, og følg med hele tiden!
 4. Take the skillet off the heat, and lay the sliced plums in the caramel sauce, covering the base of the skillet. Når karamellsausen er klar drar du panna bort fra varmen, før du forsiktig danderer plommeskivene i det mønsteret du ønsker i karamellsausen.
 5.  Skjær hamburgerbrødene i to, og legg hver halvdel over en sirkel av plommer i bunnen av panna. Press godt ned slik at hamburgerbrødene trekker godt til seg av karamellsausen.
 6. Overfør panna til den varme stekeovnen, og la kakene steke i 20-30 minutter.
 7. Når du tar kaken ut av ovnen må du gi den noen minutter å kjøle seg ned på før du serverer, slik at karamellsausen tykner litt. Så fort du snur kakene, heller du ekstra karamellsaus over dem. Du kan enten snu hele panna opp ned på et serveringsfat, eller servere kakene en og en med en stekespade.
 8. Serveres varm med pisket krem, skivede mandler og gjerne sitronmelisse til pynt!

NB: Pass godt på å bruke gryteklut når du håndterer panna etter at den har vært i ovnen. Det glemte nemlig jeg, og brant meg kraftig i håndflaten og oppover alle fingrene. Så godt brant jeg meg faktisk, at dette innlegget ble en uke forsinket! Ikke vær like dum som meg  :(

TIPS: Prøv deg gjerne også frem med andre frukter, slik som eple, fiken eller ananas!

Rask og enkel glutenfri plommekake med karamell

SISTE PUBLISERTE


 
Ingvild Kristine Ofstad The Gluten Free Lifesaver