Friske glutenfrie vegetar-wraps med chevre, mango og løvetann -sommermat fra hagen!

Oppskrift på friske glutenfrie Wraps med Chevre, Mango og Løvetann

- Denne oppskriften er laktovegetariansk (inneholder geitemelk), eggefri, nøttefri, hvetefri og glutenfri. Wraps'ene jeg har brukt er laktosefrie, og geitemelk-produkter er ofte godt tolerert av personer med laktoseintoleranse.


nyt mat fra grønnsakshagen

Maten smaker absolutt best når man har dyrket den selv! Dessuten vet man akkurat hvor den kommer fra, og man har full kontroll på vekstmetodene. Ut med industrielle insektmiddel og kunstgjødsel, og inn med kompost og økologiske alternativer!

For øyeblikket står jeg og mannen min med bena godt plantet i verdens største oppussing. Ihvertfall føles det sånn for oss. Huset totalrenoveres og strippes ned til bærebjelkene, og hagen får gjennomgå som søppelfylling og gravemaskinvei. Midt oppi dette prøver vi å opprettholde litt normalitet, og en ting vi koser oss med er en liten jordflekk som har fått stå ifred, hvor vi har plantet litt grønnsaker og bær.

I tillegg til det som finnes i hagen har jeg både agurk, cherrytomat og paprika i terrakottapotter på kjøkkenet. De trives som bare det, og jeg har nye modne tomater omtrent hver dag.

LES OGSÅ: Frisk og rask glutenfri pastasalat med yoghurt & tunfisk!

Oppskrift på friske glutenfrie Wraps med Chevre, Mango og Løvetann

løvetann som mat og medisin

De herlige folka hos Schär har sendt meg noen pakker med glutenfrie wraps slik at jeg kan prøve dem, og jeg benytter sjansen til å diske opp med en sommerflørt av en lunsj -nemlig glutenfrie wraps med chevre, mango og løvetann!

Løvetann er en plante alle kjenner godt her i Norge. Den vokser som ugress -og mange mener den faktisk er et ugress. Selv synes jeg løvetann er fantastisk vakker! Den lukter godt, er pen å se på, og den trenger virkelig ingen hjelp for å trives. Ikke minst er løvetann en super matplante!

Løvetannbladene smaker godt, og egner seg ypperlig som salat. Bare husk å plukke de små, ferske bladene som vokser før blomsten har sprunget ut. Etter at planten har blomstret så blir bladene bitre.

Løvetannblader er fulle av c-vitamin, jern, a-vitamin og kalsium, og i mange kulturer benyttes løvetann som medisin for blant annet magebesvær.

Nb: Sørg for at du plukker løvetannbladene i en hage eller park hvor de er skjermet fra trafikkstøv og eksos.

I denne oppskriften har jeg brukt grønnaker og urter fra min egen hage. Om din hage har andre grønnsaker så kan du benytte deg av de. Du trenger ikke følge innholdet til punkt og prikke. Jeg har heller ikke lagt til mengder av innholdet, fordi det er opp til deg hvor mange wraps du vil lage og hvor fulle du liker dem.

Disse wraps'ene smaker forresten like godt kalde som varme!

LES OGSÅ: Mango-bruschetta med mozarella -Rask og enkel glutenfri lunsj!

Oppskrift på friske glutenfrie Wraps med Chevre, Mango og Løvetann

- Denne oppskriften er laktovegetariansk (inneholder geitemelk), eggefri, nøttefri, hvetefri og glutenfri. Wraps'ene jeg har brukt er laktosefrie, og geitemelk-produkter er ofte godt tolerert av personer med laktoseintoleranse.


Du trenger:

 • Glutenfri wraps (jeg bruke disse fra Schär)
 • Moden (myk) chevre
 • Snøfrisk eller annen smørbar geitost
 • Rød paprika
 • Myk, moden mango
 • Vårløk
 • Gressløk
 • Løvetannblader

Fremgangsmåte:

 1. Hakk gressløken og bland den med snøfrisk
 2. Skjær alle grønnsakene i lange tynne biter (julienne)
 3. Skjær chevre-osten på samme måte
 4. Skyll løvetannbladene godt, og skjær gjerne bort nederste del av stilken. Tørk lett med tørkepapir.
 5. Myk opp den mengden glutenfrie wraps du vil bruke i enten mikrobølgeovn eller stekepanne. Her holder det med noen sekunder slik at de bare blir lunkne.
 6. Smør snøfrisken jevnt over wraps'en, og fordel grønnsakene langs midten.
 7. Rull wraps'en godt sammen, og bruk gjerne tannpirkere til å holde den fast.
 8. Du velger selv om du vil toaste wraps'en eller ikke. Du kan evt legge den i stekeovnen på 200 grader i noen minutter (til osten smelter), eller i et toastjern.

Smaker best servert i hagen, med et lite glass hvitvin eller hjemmelaget lemonade!

Løvetann kan brukes til så mangt. Hva bruker du denne herlige planten til?

Oppskrift på friske glutenfrie Wraps med Chevre, Mango og Løvetann

Dette innlegget er sponset av Schär, men gjenspeiler likevel mine egne meninger. Jeg skriver kun sponsede innlegg for produkter jeg selv ønsker å anbefale.


siste publiserte


 
Ingvild Kristine Ofstad The Gluten Free Lifesaver