Sinnsykt god glutenfri cookies and cream "Oreo-is" med saltet sjokoladesaus!

Deilig, hjemmelaget glutenfri oreo-is cookies and cream

Kanskje verdens beste is!

Først må jeg bare si at jeg tar null ansvar for enhver avhengighet som måtte oppstå som følge av at jeg poster denne oppskriften..

Seriøst, kan noen ta fra meg denne bollen med is før jeg sprekker? Can. Not. Stop. Eating...

Hvis du liker is, sjokolade, eller oreos, så kommer du til å DØ av denne isen! Dette er meganytelse! Her snakker vi lag på lag med kremete, hjemmelaget vaniljeis, proppet full av glutenfrie "oreo-kjeks" og med en tykk, klissete, herlig salted sjokoladesuas på toppen. Bedre enn dette blir det ikke, folkens!!

LES OGSÅ: Tykk og klissete salt karamellsaus -Glutenfri så klart!

Deilig, hjemmelaget glutenfri oreo-is cookies and cream

Enkel hjemmelaget is uten ismaskin

Noe av det aller beste med denne isen er at den er kjempeenkel å lage. Du trenger ikke engang iskremmaskin! Selve isen har bare 4 ingredienser, og kjeksene får du kjøpt på butikken. Kjempelett, men likevel helt SYKT godt!

Jeg har vært så heldig å få tilsendt noen pakker med Schär sine deilige Chocolate O's kjeks, som egentlig er deres versjon av glutenfri Oreos. De smaker absolutt Oreo-kjeks, og er i tillegg fri for tilsetningsstoffer. De er ikke fri for sukker, men det skulle bare mangle. Denne desserten er syndig, men nytelsen er verdt hver eneste kalori. Her er det bare å kose seg!

LES OGSÅ: Mmm.. Hjemmelaget honning-is uten tilsatt sukker og med bare 4 ingredienser!

Deilig, hjemmelaget glutenfri oreo-is cookies and cream

Du trenger:

 • 2 lubne, myke vaniljestenger
 • 2 kopper kremfløte 
 • 1 kopp helmelk 
 • 1/2 kopp sukker

(Tilsett 1 ts johannesbrødkjernemel hvis du ikke har en iskremmaskin) 

Glutenfri oreo-is

Fremgangsmåte:

 1. Kutt vaniljestengene og skrap ut frøene. Legg dem deretter i en kasserolle sammen med fløte, melk og sukker. Varm forsiktig under stadig omrøring. Gi blandingen et raskt oppkok (det skal ikke bli sittende og koke!), før du dekker kjelen og lar den være ifred i omtrent en time. 
 2. Når blandingen er avkjølt så setter du den i kjøleskapet der den må stå til den er helt kald. Ikke juks, da en helt kald blanding er vesentlig for resultatet!
 3. Når blandingen er helt kald så må du sile den for å få ut vaniljestengene, før du heller den i iskremmaskinen. Hvis du ikke har en iskremmaskin så kan du bruke en godt avkjølt brødform som du setter i fryseren. Ta forma ut av fryseren etter en time og rør rundt skikkelig -  og igjen etter ca 4 timer.
 4. Mens isen står i fryseren lager du sjokoladesausen som du finner oppskrift på HER.
 5. Når du rører i isen siste gang, heller du ca 4 spiseskjeer av sjokoladesausen i forma. Bruk en skje til å blande den forsiktig inn i iskremen. den skal ligge i iskremen som en liten elv av sjokolade, ikke blandes helt inn.
 6. Når isen har stivnet knuser du kjeksene i både store og små biter, og rører alt godt inn i iskremen. Nå kan du enten servere isen slik den er, eller sette den tilbake i fryseren igjen. Kjeksene tåler godt å fryses.
 7. Før servering knuser du noen ekstra kjeks over isen, og stikker en eller to hele kjeks i hver porsjon som dekorasjon. Server sjokoladesausen ved siden av, slik at man kan fylle på så mye man selv vil.

Så enkelt kan du altså lage glutenfri cookies and cream "oreo" is, og tro meg, dette er virkelig verdens beste is! :)


Dette innlegget er sponset av Schär, men gjenspeiler likevel mine egne meninger. Jeg skriver kun sponsede innlegg for produkter jeg selv ønsker å anbefale.


SISTE PUBLISERTE


Ingvild Kristine Ofstad - The Gluten Free Lifesaver